Ορόσημο αυτής της περιόδου αποτελεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Βενιζέλου ενώ κατά τη διάρκειά της φαίνεται να συνειδητοποιείται η αναγκαιότητα της Παιδικής Λογοτεχνίας. Αρκετοί λογοτέχνες γράφουν κείμενα που απευθύνονται στο παιδί ως αναγνώστη ενώ κάποιοι άλλοι συμπεριλαμβάνουν ανάμεσα στους ήρωες τους και παιδιά. Τα έργα επικεντρώνονται κυρίως γύρω από το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία– Οικογένεια.
Κυριότεροι εκπρόσωποι είναι οι
Χαρακτηριστικό έργο του είναι τα «Παιδικά τραγούδια»
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα «Τραγουδάκια για παιδιά», «» (Πηγή: [19]) και «» (Πηγή: [19]).
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικό έργο του είναι τα «» (1920). (Πηγή: [19])
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Ο Ηρακλής», «Ο Θησέας», «Ο Δαίδαλος», «Ο Ίκαρος».
Χαρακτηριστικά έργα της είναι τα εξής: «Ημερολόγια», «Αναμνήσεις», «Παραμύθι χωρίς όνομα» (1910), «Παραμύθια και άλλα» (1915), «Γκρέμισμα», «Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Η Ζωή του Χριστού», «Μάγκας» (1935), «Τρελαντώνης» (1932), «Ρωμιοπούλες», «Για την πατρίδα», «Στα μυστικά του βάλτου», μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Τ’ ανεύθυνα» (περιλαμβάνει τα διηγήματα «Αδικημένη», «Παρείσακτος», «Πόνος παιδιού», «Το γραφτό», «Το σπασμένο βιολί», «Χαλασμένη φωλιά» κ.ά.), «Στοχασμοί για την ανατροφή των παιδιών μας», «Τα Αναγνωστικά μας» (1913) και «Τα καινούργια Αναγνωστικά μας» (1919).
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Η αδελφούλα μου» (1890), «Εξαδέλφη μου» (1904), «Μπέμπης αρχιλήσταρχος» (1927), «Αθηναϊκές επιστολές».
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Παιδικές ψυχές» (1928), «Μικρές φωνές» (1953), «Όμορφος κόσμος» (1956), «Σαν τα πουλιά» (1925), «Ο τραγουδιστής των παιδιών» (1931), «Το βιβλίο που τραγουδεί» (1953).
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Ο πιτσιρίκος και η παρέα του», «Τα παραμύθια της Φροσούλας» και «Πετάει πετάει ο άνθρωπος».
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα «Παιδιάτικα τραγούδια» (1947) και η «Αυγούλα» (1974).
Αποσπάσματα Έργων
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Επικίνδυνα παιχνίδια» (1920), «Υπναράς», «Κρεβατοκάμαρα», «Ποιήματα» και η συλλογή «Αρμονία», η οποία περιλαμβάνει τα ποιήματα «Το ευτυχισμένο σπιτάκι», «Φωλιά», «Ο στρατηγός με τα ζαχαρωτά», «Κλωσσόπουλα», «Καλοκαιρινή βραδιά», «Βράδυ στη γειτονιά», «Ο ψαράς», «Τα αινίγματα της μαμάς».
Αποσπάσματα Έργων
Βιογραφία και έργα
Χαρακτηριστικά έργα του είναι τα εξής: «Δάφνης και Χλόη», «Αινειάδα», «Μαζί με την Οδύσσεια», «Το αετόπουλο της Ύδρας», «Το κρυφό σχολείο», «Το κάστρο της κυράς», «Κων/νος Παλαιολόγος».